Et produkt af tilfældigheder!?
Filip
Udgivet d. 04-03 2019
Filip

Et produkt af tilfældigheder!?

Er det dét jeg er og stammer fra? Er det en det eksplosion af tilfældigheder, der har udviklet sig gennem milliarder af år, og er blevet til mig i dag? Kan den her verden, og alt hvad den rummer af dyreliv, planter og andre fantastiske ting, virkelig spores tilbage til én enkelt celle?

Lad mig starte et andet sted, når jeg skal besvare disse spørgsmål. – nemlig med facts som disse (i filmen nederst kan du finde mange flere):

  • En sommerfuglelarve har 288 forskellige, adskilte muskler i hovedet.
  • Et normalt elmetræ har ca. 6 millioner blade.
  • Et menneskehjerte skaber så stort tryk at det kan sprøjte blod ud i op til 9 meters afstand.
  • Edderkopper producerer ca 18 meter silke i løbet af en time og udskiller samtidig en særlig slags olie på deres føder, der forhindrer, at de sidder fast i deres eget spind.
  • Planter, der kommer ud af mikroskopiske frø i jorden, indeånder kuldioxid (som er skadeligt for os mennesker) og udånder ilt som vi behøver for at overleve.

Facts som disse får mig til at tænke ved mig selv: I simply don’t have enough faith to be atheist. 

Der må være en intelligent designer bag det. Det kan simpelthen ikke bare være tilfældigheder. – alle de detaljer, alt det liv. Wow!

C.S. Lewis, der bl.a. er forfatter af Narniabøgerne,  sætter ord på det sådan her: “Sandsynligheden for at jorden er opstået ved en tilfældighed, er ca. den samme som at Shakespeares samlede værker er opstået ved en eksplosion i et bogtrykkeri.” (Frit citeret) Og den kendte amerikanske forfatter Stephen King (over 350.000.000 solgte bøger) har sagt det sådan er:

“If you say, ‘Well, OK, I don’t believe in God. There’s no evidence of God,’ then you’re missing the stars in the sky and you’re missing the sunrises and sunsets and you’re missing the fact that the bees pollinate all these crops and keep us alive and the way that everything seems to work together.”

Der må være mere, jeg må være mere! – end en tilfældig masse der igennem x antal år er blevet til mig, der sidder her i dag. Der er så mange indicier der peger mod Gud, både når man ser på menneskekroppen, men også når man kigger på jorden og resten af universet (se evt. filmen nederst). Bibelen taler faktisk også om det, der står sådan her i Salmernes Bog kapitel 19 vers 2-5:

“Himlen vidner om Guds herlighed, universet udtrykker hans underfulde skaberkraft. Dag efter dag forkynder solen Guds storhed. Nat efter nat vidner stjerne om det. Lydløst, uden ord, vidner de om hans magt. Deres stemmer hvisker i universets stilhed. Deres røst når ud til jordens ende. Budskabet høres i hele verden.”

Gud har skabt dig. Du er unik. Han elsker dig så så højt, at han blev menneske for at frelse dig. Stil dig ikke tilfreds med bare at være et produkt af tilfældigheder. Gud har skabt dig og tilbyder dig fællesskab med ham. Skriv endelig til os eller læs mere på "Lynguide".