The American dream
Hanne
Udgivet d. 09-06 2018
Hanne

The American dream

’The American dream’ er en betegnelse som vi alle kender. Trangen til at få noget større, noget bedre, noget flottere osv. Mon det er en endeløs spiral? Den officielle betegnelse for den amerikanske drøm, er ”troen på, at ethvert individ gennem hårdt arbejde og egen viljekraft kan forbedre sit liv.” Mon ikke næsten vi alle har ideen om ”den amerikanske drøm” inde i os. – i større eller mindre grad. Håbet og troen på at det bliver bedre, at vi bliver bedre hvis bare..

For at komme helt ind til sagens kerne, kræver det nok at man først gør sig klart hvad livet er. Hvis man lever efter YOLO (You Only Live Once) kan jeg i den grad godt forstå at man prøver at få så meget ud af livet som muligt. – Ja, jeg ville nok egentlig ærge mig lidt over at have brugt så meget af mit liv på at sidde på skolebænken. Sagen er bare at jeg ikke tror på denne livsopfattelse.
Jo jeg tror på, at vi kun har ét liv. Det starter når vi bliver født, og det varer evigt. Vi kan ikke afslutte livet. Døden adskiller os fra det liv vi kender til her på jorden, men der er ingen slutning på det liv som startede allerede da vi blev født. Der findes kun en overgang fra denne verden til næste; himmel eller helvede. Det liv vi lever her på den jord vi kender nu, er helt vildt kort i forhold til den ufattelige tanke, at vi skal leve en hel evighed. Det korte liv, som vi lever her, er for de fleste maks halvfems år. Vores liv her på jorden har betydning for hvor vi kommer til at tilbringe resten af evigheden.

”Han vil tørre hver tåre af deres øjne, og døden skal ikke være mere, ej hellersorg, ej heller skrig, ej heller pine skal være.” Åb. 21.4

Alt hvad vi har, er gaver fra Gud. (Prøv lige at overvej, hvor meget det faktisk indebærer) Derfor må vi være glade og taknemmelige for de ting vi har, og vi må takke for det. Når det er sagt, vil jeg gerne tilføje en lignelse/fortælling, som Jesus fortalte om netop vores forhold til ting. Han fortæller om en rig landmand, som samler sig en masse penge, han har så stort et forråd  så han må gøre sin gård større for at have plads til det. Manden dør og hvad kan han så bruge alle sine ting til? ”For hvad hjælper det at vinde hele verden, men at bøde med sit liv.” Matt.16,20. Hvad kan du bruge de flotteste møbler, biler, smykker, oplevelser, rejser, tøj osv. til når du er død? Ingenting! Derfor ønsker Jesus at vi har fællesskab med ham NU så vi i evighed kan være i det fællesskab som han har skabt som langt overgår vores vildeste forestillinger om “The American Dream.”

Jeg har fået fortalt, at når indianere blev begravet, tog de noget med i graven. Det kunne være et våben, et smykke eller noget lignende. Men sandheden er, at vi ikke kan tage noget med i døden. Når du står overfor døden kan du ikke bruge karriere, fester, eller videnskab til noget. Da er det afgørende, at du har taget imod Jesus. Det afgørende er, om du har vendt om fra dine synder, om du har givet dit liv til ham, som døde for dine fejl, og synder.
Det her er altså virkelig virkelig relevant! En ting som ikke står til diskussion er, at alle skal dø. Det er altså vigtigt at overveje hvad der så kommer til at ske. Jeg kan ikke opfordre dig, som læser det her kraftigt nok til at tage stilling til det!

Til dig som er søgende:

  • Hvad fylder du dit liv ud med?
  • Giver det dig fred, lykke og håb?
  • Hvad tror du der skal ske med dig, når du dør?
  • Du tænker måske, at du kan vente med at tage stilling til du bliver gammel, men sagen er den, at livet er skrøbeligt og pludseligt kan der ske noget uventet. Måske skal du undersøge det.
  • Du kan evt. bruge chatten, spørge en kristen eller læse i bibelen.

Til dig som allerede er kristen: 


  • Måske siger du, at du bygger dit liv på Jesus, men kommer det til udtryk i dit liv?
  • Bygger du livet på materielle ting, selvom du kender sandheden om at du ikke kan tage disse ting med, når du skal dø?
  • Er der noget du helt konkret gøre eller ændre?