Hvad lever du for?
Tim Keller
Udgivet d. 18-01 2018
Tim Keller

Hvad lever du for?

Hvis du ikke lever for Jesus, lever du for noget andet. Hvis du lever for din karriere og du ikke klarer dig så godt, kan det straffe dig hele dit liv, og du vil føle dig som en fiasko. Hvis du lever for dine børn, og det ikke går dem godt, kan det påføre dig en uudholdelig smerte, fordi du føler dig værdiløs som menneske.

Hvor har du din identitet?

Hvis Jesus er dit centrum og din Herre, og du svigter ham, vil han tilgive dig. Din karriere kan ikke dø for dine synder. Du vil måske sige: “Hvis jeg var en kristen, ville jeg gå omkring og hele tiden være plaget af skyld!” Men vi er alle plaget af skyld, fordi vi må have en identitet, og fordi der må være en eller anden standard at leve op til, hvorved vi får en identitet. Hvad du end baserer dit liv på – er du nødt til at leve op til det. Jesus er den eneste Herre, du kan leve for, som døde for dig – som drog sit sidste suk for dig. Lyder det undertrykkende?

Hvad du end baserer dit liv på – er du nødt til at leve op til det. Jesus er den eneste Herre, du kan leve for, som døde for dig – som drog sit sidste suk for dig. Lyder det undertrykkende?

Du vil måske sige: “Jeg kan godt se, at kristendommen kunne være det helt rigtige for mennesker, der har oplevet nederlag i deres liv. Men hvad nu, hvis min karriere går strygende, og jeg har en fantastiskfamilie?” Som Augustin sagde: Hvis der er en Gud, som skabte dig, så vil de inderste rum i din sjæl simpelthen ikke kunne fyldes af noget mindre. Så stor er menneskets sjæl. Hvis Jesus er Skaber og Herre, så siger det sig selv, at intet kan tilfredsstille dig, sådan som han kan – selvom du er en succes. End ikke de mest fantastiske karrierer og familier kan give dig den erfaring af mening, sikkerhed og tryghed, som herlighedens og kærlighedens ophavsmand kan.

Hvis der er en Gud, som skabte dig, så vil de inderste rum i din sjæl simpelthen ikke kunne fyldes af noget mindre.

Alle må leve for noget. Hvad end dette “noget” er, bliver det dit livs herre, hvad enten du tænker sådan om det eller ej. Jesus er den eneste Herre, som, hvis du tager imod ham, vil tilfredsstille dig fuldstændig, og som, hvis du svigter ham, vil tilgive dig evigt.

Blogindlægget er et uddrag fra bogen “Gud for skeptikere”, der kan købes på lohse.dk
Blogindlægget er et uddrag fra bogen “Gud for skeptikere”, der kan købes på lohse.dk