Skal man tænke længere end 60 år frem?
Christina
Udgivet d. 06-06 2023
Christina

Skal man tænke længere end 60 år frem?

Min far kendte en ældre mand, der havde et stort skilt hængende over sin hoveddør, hvor der med krøllede bogstaver stod:

Betænk!
Livets korthed,
Dødens vished,
Evighedens længde.

Min far har fortalt mig, at jeg har været på besøg hos denne mand som barn, men det er hverken en mand eller et skilt, jeg kan huske. I dag er manden død, huset solgt, og hvad der blev af skiltet, ved jeg ikke. Første gang jeg hørte om dette lille ordsprog, tænkte jeg ikke videre over det, men det har siden fået stor betydning for mig – så stor betydning, at jeg ønsker at dele det her.

Jeg er blevet klar over, at livet er kort. I dag er jeg 27 år, og jeg har muligvis 60 år mere at leve i. 70, hvis jeg er heldig, og hvis jeg er rigtig uheldig, dør jeg i morgen eller måske i aften. Døden er en realitet, jeg ikke kan komme uden om uanset, hvor meget jeg end anstrenger mig. Jeg kan derfor ligeså godt se den i øjnene i stedet for at give mig selv falske forhåbninger om, at jeg kan undgå den.

Jeg elsker livet, min familie, mine venner og min mand, og jeg er derfor overbevist om, at der må være mere end blot dette enkle, spinkle liv. Der må være en grund til, at jeg er her på jorden, andet end at jeg blot er her for at dø og blive glemt. I Biblen står der på de første sider, at Gud har skabt mennesker, og at Han elsker dem. På de sidste sider i Biblen beskrives, at livet har to udveje: en ny jord (nogle kalder det Himmel) og et Helvede. Der er altså mere her i livet. Der er en Gud, der elsker mig og ønsker fællesskab med mig, men der er også mere end blot dette liv. Der er et liv efter døden. Et evigt liv, der aldrig ender.

Gud har i dette liv givet mig muligheden for at vælge Ham til eller fra. Han kunne have tvunget mig til at vælge Ham, men ville tvang være kærlighed? I stedet har Han givet mig et valg. Dette valg er ikke ligesom at vælge en pizza – kan man ikke lide den første, man får, vælger man bare en ny.

Valget, vi tager her i livet, har konsekvenser; vi kan ikke blot vælge om, hvis vi fortryder, når vi dør. Det er et valg, der omhandler evigheden, og hvad har du at tabe? Du skal ikke vælge noget for min skyld, men tænk alligevel over livets korthed, dødens vished og evighedens længde.