Nogle gange siger Gud "..."
Anja
Udgivet d. 10-01 2017
Anja

Nogle gange siger Gud "..."

Noget af det virkelig fantastiske ved at være kristen er bøn. Tænk at kunne snakke med sin bedste ven, uanset hvor man er, hvornår på døgnet man vil og hvilket humør man er i. Det bedste er, at jeg ved, at Gud altid lytter. Han ikke bare lytter, men han elsker, når jeg snakker med ham.

Selvom det kan virke lidt mærkeligt, svarer han endda på vores bønner. Måske ikke på den måde, som resten af vores venner svarer os på, når vi taler med dem. Gud svarer blandt andet gennem sit ord, biblen, gennem drømme, andre mennesker osv. Det er dog ikke altid Gud svarer lige med det samme eller på den måde, vi gerne vil have det.

I en børnesang, som jeg lærte, da jeg var lille, sang vi:

”Sommetider siger Gud ”ja”, når jeg be'r.
Sommetider siger Gud ”vent”, når jeg be'r.
Sommetider siger Gud ”nej”,
kun fordi han elsker mig,
men jeg ved han altid svarer når jeg be'r."

Denne sang fortæller det kort og godt: Gud svarer altid, når vi beder. Nogle gange med et ”ja”, andre gange synes vi ikke umiddelbart, der sker noget, men svaret kommer måske senere, når Gud ved, det er bedst for os. Andre gange svarer Gud ”nej”, hvilket kan virke uretfærdigt i øjeblikket, men som der står i børnesangen, gør Gud det af kærlighed, fordi han kender os langt bedre, end vi kender os selv og derfor ved, hvornår det er bedst for os med et nej.

Sommetider siger Gud ”nej”, kun fordi han elsker mig, men jeg ved han altid svarer når jeg beder.

Det er lige som når små børn spørger deres forældre, om de ikke må gå hen til slikbutikken alene. Børnene ser slikbutikken som et sted, de virkelig gerne vil hen og ser ingen farer i at skulle gå derhen, men forældrene siger ”nej”, fordi de ved, at det er farligt for deres barn selv at gå ud i trafikken, fordi de elsker barnet. Sådan er det også med Gud, som har bedre og større planer for os, end vi selv har og derfor nogle gange er nødt til at sige ”nej”. Som der står i bibelen i Esajas kapitel 55, vers 8-9: 

”For jeres planer er ikke mine planer, og jeres veje er ikke mine veje, siger Herren; for så højt som himlen er over jorden, er mine veje højt over jeres veje og mine planer over jeres planer.”