Jeg skal have svar på alle spørgsmål, før jeg kan blive kristen – eller skal jeg?
Katrine
Udgivet d. 04-11 2021
Katrine

Jeg skal have svar på alle spørgsmål, før jeg kan blive kristen – eller skal jeg?

Hvis du begynder at undersøge kristendommen, vil du nok opleve, at der hurtigt kan opstå et mylder af spørgsmål. Selvom du måske har forstået, at Jesus har levet det liv, du ikke kan leve, og har taget straffen for det, du gør forkert, så kan mange andre spørgsmål stille sig i kø:

  • Hvorfor drikker kristne ikke?
  • Hvad mener biblen om klimakampen?
  • Hvorfor har kristne ikke sex før ægteskabet?
  • Er mænd og kvinder lige i kristendommen? 
  • Kan man både tro på Gud og på videnskaben?
  • Hvorfor sker der så meget ondt i verden, hvis Gud er god?

-listen kunne fortsætte. Og det er kun godt!

Her tror jeg, det er vigtigt at huske, at Jesus i biblen kalder kvinder og mænd til at være disciple af ham.

En discipel er en elev. Altså en der lærer. Derfor handler det at være kristen ikke om at kende alle svarene men om at lære mere og mere om Gud, Jesus, biblen, os selv og verden - hele livet igennem. 

Så nej, du skal ikke vente til at du har svar på alle spørgsmålene, før du siger “Ja” til at følge Jesus og blive en kristen.

Alligevel kan der være spørgsmål og udfordringer i forhold til kristendommen, som simpelthen står i vejen for, at du kan ”tage springet” og vælge troen til.

Måske er der noget i forhold til dine oplevelser med kirken eller noget i din personlige erfaring, som du har brug for at få afklaring med – mens det for andre måske er spørgsmål relateret til naturvidenskab eller biblens syn på kvinder, der udfordrer. I stedet for at tænke, at du skal have svar på alle spørgsmål, vil jeg opmuntre dig til at gøre det klart præcist, hvilke spørgsmål, der udfordrer lige netop dig allermest og står i vejen for at du kan acceptere den centrale del af kristendommen: At Jesus er Guds søn, der kom for at redde verden, og at du har brug for ham. Samtidig er det nødvendigt acceptere, at der altid vil være mere eller mindre perifere spørgsmål til de mange afkroge af troen og kristendommen, som du må undersøge og tage stilling til hen ad vejen.

For man kan godt være kristen og stadig have spørgsmål, tvivl og undren. Faktisk er det en helt almindelig side ved det at være kristen - for det gør, at man er åben for at lære og vokse. Desuden siger Jesus om sig selv, at han er ’vejen, sandheden og livet’. Han er med andre ord ikke imod sandhed og undersøgelse, men for det!

Så hvor meget skal man vide og forstå for at “tage springet” og blive kristen?

Bibelen siger, at du skal tro, at Jesus er Guds søn, der kom for at redde os, og at du har brug for ham.

Når du tror det, så ved du i princippet nok til at blive en kristen. 

Et første skridt kan være at bede denne bøn, som også er nævnt i første blogindlæg i serien

Kære Gud. Jeg ved, at jeg er et ufuldkomment menneske. Jeg erkender, at jeg har svigtet dig og andre mennesker. Jeg er en synder, og jeg har brug for dig. Jeg beder, at du vil tilgive mig, fordi Jesus allerede har taget dommen og straffen på korset. Og jeg beder om, at du må dømme mig ud fra hans liv i stedet for mit. Jeg takker for, at Jesus levede det liv, jeg ikke kan leve, og at han tog min straf. Jeg ønsker at tage imod din gave, Jesus, og følge dig i mit liv. Amen.

Herefter kan en spændende - og til tider udfordrende - rejse starte, hvor du undersøger og lærer mere og mere om Gud, og hvor du lever dit liv på en måde, så du følger Jesus. 

For at være kristen er ikke bare tanker og holdninger oppe i hovedet. Det handler også om det liv, vi lever.

Det handler tredje blogindlæg om, og jeg håber, du vil læse videre.