Hvad regner du Jesus for?
Katrine
Udgivet d. 30-11 2018
Katrine

Hvad regner du Jesus for?

Hvad siger man til et menneske, der gerne vil være kristen, men ikke religiøs og "troende"? Hvad skal man fortælle en, der gerne vil tro, men simpelthen har svært begribe, at der findes noget overnaturligt?

Og hvad med det menneske, der gerne vil lære Gud at kende, men kan opleve modvilje mod at sidde og læse i biblen og bede?

Er der håb for sådan en - kristeligt set?

Det håber jeg virkelig, for sådan kan jeg have det. Jeg vil så gerne "være religiøst indrettet" og se, føle og mærke min tro. Men sådan er det sjældent. Alligevel er jeg kristen - hvorfor?

Det er jeg, fordi jeg ikke kan bortforklare Jesus af Nazareth. Et utal af kilder bevidner, at han levede. Mange igen bekræfter hans død og opstandelse. Jeg kan ikke rigtig bortforklare ham og komme uden om ham. Jeg kan ikke modsige hans budskab om kærlighed, tilgivelse og forsoning. Og jeg kan ikke benægte den ro og fred, som han skaber i mig.

Jeg er kristen, fordi min tro ikke er afhængig af mine følelser, og hvad jeg regner mig selv for. Min tro afhænger af, hvad jeg regner Jesus for. Biblen siger:

Enhver, som tror, at Jesus er Kristus, er født af Gud. (1. Joh 5,1)