Gud Danser
Mathias Bruun Simonsen
Udgivet d. 02-06 2023
Mathias Bruun Simonsen

Gud Danser

"Siger du at Gud danser?"

Ja, jeg tror helt sikkert at Gud danser. At danse, kan være et udtryk for glæde. Og jeg tror at Gud bl.a. er glædens Gud, så jeg tænker ”hvorfor ville Gud ikke danse?” Først må jeg dog give en disclaimer, for jeg har ikke et billede af Gud midt i en boogie boogie. Men jeg vil gerne vise, at jeg synes Bibelen har en indikation på at Gud, er en Gud, som vil danse af glæde.

Hvad ville få Gud til at danse?

I Lukasevangeliet kapitel 15 fra vers 11 til vers 32, er der en fantastisk historie som Jesus fortæller om Guds faderhjerte. Historien er at en far (Gud) havde to sønner. Den ene søn tager halvdelen af arven, rejser langt væk og ødslede alle pengene væk. Så endte han fattig og så sulten, at han ønskede at spise svinenes mad. Da kom han i tanke om hans far. Han ville se, om han kunne rejse hjem til sin far og i det mindste få lov til at være tjener.

Den næste del af historien er helt vild! Hvis jeg havde taget halvdelen af alt min fars rigdom og ødslet det væk. Hvis jeg havde forladt hele min familie, på så ussel en måde. Så ville jeg være meget flov over at vende hjem igen. Jeg ville være så nervøs over hvordan de ville dømme min opførsel.

Faderen skældte ikke ud

Da sønnen i historien vendte hjem til faderen, var der ingen skæld ud eller vrede. Faren var SÅ GLAD for at se sin søn, at han LØB ham i møde. Han faldt ham om halsen og kyssede ham. Wow. Jeg har selv en søn som snart fylder 1 år. Når jeg ser ham, får jeg den noget af den samme følelse. Jeg har lyst til at kramme ham, kysse ham på panden og danse med ham.

Faderens svar til sønnens forfærdelige opførsel, var at han med det samme stablede en fest på benene! Faderen sagde til tjenerne:

”Skynd jer! Find det bedste tøj, vi har i huset, og giv ham det på. … og slagt fedekalven, for nu skal der festes!”

I de næste vers, når den ældste søn kommer hjemad står der ”hørte han musik og dans inde fra huset.” Betyder det at faderen danser? Husk at tidligere så vi, at faderen var så glad at han løb den hjemvendte søn i møde og derefter igangsatte en fest med det samme. Jeg tror helt sikkert at faderen var med til at danse. Jeg tror at han dansede af glæde. For der var ingen som var mere glad end faderen, over at hans søn var med ham igen.

Hvad har det med Gud at gøre?

Jesus fortalte denne historie, for at illustrere hvordan faderen tager imod os, når vi forenes med Gud. Gud løber os i møde, Gud kaster sig ind i et knus og holder en fest med dans og musik, for at fejre at vi er blevet forenet med Gud.

Grunden til at Gud er så glad for når vi vælger at leve med ham, er at han altid er vores far. Sønnen der ødslede alt rigdommen væk, tænkte at han ikke længere kunne være hans søn. Han ville prøve at være en tjener ved faderen. Men det var der ingen tale om.

Han troede at han ikke længere var værdig til at blive kaldt søn. Men faderen sagde, det er ikke din værdighed eller mangel derpå som gør dig til min søn. Du er min søn fordi jeg er din far.

Du kan få Gud til at danse!

Jeg tror at Gud siger det samme til dig. Om du føler dig værdig eller ej til at være Guds søn, siger han til dig: ”Jeg er din far. Du er altid velkommen hos mig. Hvis du vender om til mig, bliver jeg så glad at jeg danser af glæde!” Jeg tror at Gud længes efter at være med dig.

Gud er ikke en kold, fjern eller skræmmende Gud. Gud er kærlig, holder af dig og ønsker det bedste for dig. Samtidig, ved Gud at det aller, aller, allerbedste der kan ske i dit liv, er at leve i en relation med ham. Det er derfor at jeg tror Gud vil danse af glæde over dig. Fordi han længtes efter at vi ikke skal være i sorg og smerte, men helhed og liv.

Kender du Gud? Gud som elsker dig så meget, at du kan få Ham til at danse af glæde?

Hvis du gerne vil læse mere om hvordan du kan leve i en relation med Gud for resten af dit liv, er jeg SÅ glad på dine veje og vil jeg anbefale at skrive til os på chatten eller sociale medier. Du kan også læse mere på Lynguide.

The Parable of the Dancing God

Indlægget er inspireret af C. Baxter Krugers bog: ”The Parable of the Dancing God”.