Et blogindlæg om kærlighed
Jeppe
Udgivet d. 09-01 2017
Jeppe

Et blogindlæg om kærlighed

Gud elsker dig. Det har du måske hørt før. Du tænker måske lidt, hvordan Gud kan elske en synder som mig, og hvad han overhovedet vil have ud af at elske dig. Hvad ville han have ud af det, da han sendte Jesus til jorden for at frelse os? Jeg har hørt mange spørgsmål omkring Guds kærlighed.

I virkeligheden skyldes alle disse spørgsmål, at vi slet ikke forstår, hvad virkelig kærlighed er. Kærlighed er, når man ønsker det bedste for en anden også selvom det kommer til at koste noget for en selv. Denne kærlighed er der ikke noget menneske som kan give os, da alle mennesker har synd i sig og i alle mennesker bor egoismen også. Den menneskelige kærlighed vil derfor altid være begrænset i forhold til den fuldstændige kærlighed, som Gud har og er. Når folk spørger, hvordan Gud kan elske en synder som mig, er det altså fordi vi sammenligner det med den kærlighed, som vi oplever fra andre mennesker og selv denne er tomhed, i forhold til den kærlighed Gud har til os.

Kærlighed er noget, man vælger at udføre, og Gud har også valgt, at han gerne vil elske hver enkel af os uden at forlange, at få noget igen. Dette er den helt store forskel fra Guds kærlighed og den kærlighed, som mennesker giver. Når mennesker elsker en anden og viser sin kærlighed til andre håber man, at personen tager imod denne kærlighed og er taknemlig for det. Men derudover håber man også altid at få noget igen. Man håber at personen man elsker også vil elske en igen. Med andre ord, man håber på at få noget igen for ens kærlighed.

Vi er også vant til at der bliver stillet nogle krav til os for, at andre vil elske os. Piger skal være tynde, drenge skal være veltrænede, vi skal altid være glade og smilende, have penge nok og vise stort overskud på alle tænkelige punkter. Derfor prøver mange desværre at leve deres liv på denne måde. Sandheden er bare, at dette på ingen måde resulterer i kærlighed til dig som person. Nu tænker du måske, og hvad er anderledes ved Guds kærlighed til mig?

Det fantastiske, men også skræmmende ved Gud er, at han ser lige igennem alle de facader, som du forsøger at opretholde over for mennesker, men alligevel elsker han dig. Han elsker ikke bare dine facader, som du kan opretholde så fint, nej, han elsker dig. Han elsker dig, som den du er. 

Gud er kærlighed, og hvis der er noget, vi alle ønsker, er det at blive elsket, som den vi er, så vi ikke skal tænke over, at alt skal være perfekt, men bare kan slappe af og vide, at man er elsket. Det kan være svært at forklare, hvordan denne kærlighed føles, men vi længes alle efter den, og vi søger efter den.

”Mine kære, lad os elske hinanden, for kærligheden er af Gud, og enhver som elsker, er født af Gud og kender Gud. Den der ikke elsker, kender ikke Gud, for Gud er kærlighed.” (1 Johs. brev kap. 4, 7-8).

Sådan står der i Bibelen om Gud og kærligheden. Gud er altså kærlighed og, hvis det ikke var for Gud, kunne vi ikke elske andre. Vi kunne ikke elske vores forældre, søskende eller kæresten.

Gud viste denne ubeskrivelige kærlighed til os ved at sende Jesus ned til jorden for at han kunne dø, så vi kan blive frelst. Guds kærlighed til os gør altså, at vi kan blive frelst, som den vi er, ved at vælge at tage imod denne kærlighed og følge ham. Dette er den fuldendte kærlighed, som vi alle søger, men som der er alt for få, som endnu har fundet. Derfor kan den kærlighed, som mennesker kan give også føles så tom og kold, fordi den netop er kold i forhold til den kærlighed, vi alle søger og kan finde ved Gud.

 

Vil du tage imod denne kærlighed fra Gud eller vil du fortsætte den fortvivlende søgen efter kærligheden?