Et blogindlæg om bøn
Mathias Simonsen
Udgivet d. 21-11 2018
Mathias Simonsen

Et blogindlæg om bøn

”Hvad er bøn egentlig?”

Bøn er at snakke med farmand som elsker dig og skabte hele verden (Gud). Wow, hvis det ikke er cool at vi kan snakke med Gud som skabte hele verden og elsker dig som en far, så forstår vi det ikke ordentligt. Gud, som skabte stjernerne, alle havets fisk, alle dyrene i junglen og alverdens flotte fugle. Han ikke bare elsker dig, men han lytter til dig. Wow!

Hvilke bønner hører Gud så?

Alle bønner. Ja, Gud hører alt. Dine bønner behøver hverken at være lange, flot udtalt eller godt formulerede. Dine bønner kan hverken være for store, små, praktiske eller svære for Gud. For intet er umuligt for Gud. Og ingen bøn er ligegyldig for Gud, for han er så interesseret i dig, din hverdag og alt hvad du interesserer dig for. Han ønsker at høre alt hvad du har at sige.

Hvis jeg kan bede til Gud om alt, hvorfor svarer han så ikke på alle bønner?

Godt spørgsmål. Men faktisk er jeg uenig. Jeg tror at Gud taler til os og jeg tror at han svarer alle vores bønner. Men det behøver ikke at betyde at han svarer dine bønner på den måde som du tænkte han burde. For Gud er Gud, og Gud ved bedre end vi gør. Han er en god far, så han giver mig ikke bare alt hvad jeg i øjeblikket tænker er godt for mig fra mit perspektiv.

Hvis du tænker at han burde give alt, for at være en god far, så vil jeg gerne spørge dig hvad en god far burde svare sin 5-årige søn, der spørger om han må køre bilen på motorvejen? ”NEJ!” ville en god far sige, for selvom en 5-årig knægt tænker han sagtens kan køre bilen på motorvejen, så ved den gode far, at det ikke er sikkert og derfor ikke det bedste for ham. Og på samme måde er det med Gud. Han er den gode, gode far som elsker dig. Og han ved hvad der er det bedste for dig. Også når vi ikke forstår det.

Hvad får jeg ud af at bede?

Det giver mig en fred og sikkerhed at jeg kan bede til Gud. Hvis jeg er bange, fortvivlet eller føler mig alene, da ønsker han altid at hjælpe mig. Derudover tror jeg også at der sker ting i mit liv, som ikke ville være sket, hvis jeg ikke bad. Jeg har set Gud svare på mange bønner, store og små.

Men jeg mener at det bedste du får ud af at bede, ikke nødvendigvis er svarene på dine bønner, men nærværet med Gud. Okay, det er måske lidt svært at forholde sig til. Men jeg tror at Gud er en god, god far som elsker os. Så ”JA!” selvfølgelig skal vi bede til Gud når vi har brug for hjælp. Men han er en alt for god far til kun at bede i desperate situationer. For den relation vi kan have med ham, giver fred og liv som vi ikke kan finde nogle andre steder. Jeg tror at vi er skabt til at være i en relation med ham. Og i alle relationer er der samvær og snak med hinanden. På samme måde kan vi snakke med og være sammen med Gud.

Min opfordring til dig!

Jeg vil helt sikkert opfordre dig til at bede til Gud. Husk at han er ikke bare verdens skaber, men at han er din far som elsker dig! Så når du føler at du står i vand til halsen, ja så kan du bede til Gud. Men også på solskinsdage, feriedage og mandag morgener. Han er der sammen med dig, og hører hvert et ord. Men ikke nok med at han hører hvert et ord, han svarer også. Prøv at bede konkrete bønner, skriv dem ned og se om Gud faktisk svarer dem. Det er en udfordring fra mig til dig. For jeg tror han vil svare dine bønner.