Påsken minder mig om hvor værdifuld jeg er for Gud
Louise
Udgivet d. 09-04 2019
Louise

Påsken minder mig om hvor værdifuld jeg er for Gud

Det er vist meget almindeligt at have traditioner i påsken. Om det så er påskefrokost med familie og venner, påskepynt, kirkegang eller masser af chokoladeæg og andre godter. Jeg er ret vild med chokolade, men min yndlingspåsketradition er nu alligevel at se ’Passion of the Christ’ - Mel Gibsons film om Jesu tilfangetagelse, lidelse og død på korset i påsken.

Det er ikke fordi filmen giver mig nydelse på samme måde som chokoladeæg, for jeg sidder ofte tilbage med en utilpashed over de frygtelige scener, jeg har været vidne til. Ej heller kan jeg se filmen ligeså mange gange, som jeg kan indtage et chokoladeæg, for den er for blodig til at kunne ses oftere end den ene gang om året. Men hvor chokoladeæg giver følelsen af lykke et øjeblik, minder filmen mig om den evige lykke Jesus vandt for mig i påsken.

Jeg kan ikke gennem filmen sidde og fylde mig med chokolade, som jeg sandsynligvis ville kunne til en hylende morsom komedie eller et godt tårefremkaldende romantisk drama. For selvom jeg ikke er bange for at se blod, nøder ’Passion of the Christ’ mig år efter år til flere gange at vende mig væk fra nogle scener, fordi de rædsler Jesus bliver udsat for, for mig at se, næsten ikke er menneskeligt mulige. Han bliver forrådt af venner, fornægtet af fortrolige, vendt ryggen af tilhængere, pisket, hånet og fornedret i allerværste grad. Blodig, i store smerter og helt alene må han ende denne massakre på en af de mest smertefulde måder: Korsfæstet. Bare tanken giver mig en bitter smag i munden.

Alligevel ser jeg filmen hver påske ligeså trofast, som jeg spiser chokoladeæg. For i filmen ser jeg et billede på den straf, som burde være min. Jeg ser Jesus betale for alt det, jeg har gjort og vil gøre forkert i mit liv. Alene på grund af hans kærlighed til mig. ’Passion of the Christ’ minder mig om, hvorfor påsken er mere end en anledning til at spise sig mæt i chokoladeæg. Den minder mig om, hvor værdifuld jeg er for Gud.

skulle jeg vælge mellem chokoladeæg og ’Passion of the Christ’ i påsken, så må jeg vælge filmen og påmindelsen. For chokoladeæg har jeg lyst til, men Jesus har jeg brug for.