Ind i en større virkelighed
Katrine
Udgivet d. 26-12 2019
Katrine

Ind i en større virkelighed

For mange er julen en mere eller mindre kærkommen pause fra hverdagen. Man hygger sig med god mad, julefilm og gåture og glemmer mandagenes stress og jag, inden virkeligheden igen banker på døren.

Julen kan derfor godt virke lidt som en virkelighedsflugt.

Men det er egentlig ikke pointen med julen. Faktisk tværtimod.

En præst sagde engang, at pointen med budskabet om Jesus ikke er at tage os ud af virkeligheden, men at tage os ind i en større virkelighed.

Denne pointe illustreres ved hyrderne i juleevangeliet.

De var på arbejde på marken, da engle viste sig på himlen og begyndte at synge og fortælle dem om Jesus. De gik hen til stalden, så Jesus, og hvad skete der så?

“Så vendte hyrderne tilbage,” står der.

De vendte tilbage til marken, lugten af får, de ømme fødder og den simple hverdag.

Julen tog ikke hyrderne ud af deres virkelighed, men de tog julens virkelighed med tilbage til hverdagen. De delte, hvad de havde oplevet i stalden og sang til Gud.

Julens store virkelighed er med englenes ord til hyrderne “fred til mennesker med Guds velbehag”. Gennem Jesus kan vi få Guds “velbehag” – at Gud ikke dømmer os for det, vi gør forkert, men kalder os for sine venner.

Den virkelighed kan vi tage med os, og den kan kaste lys over vores lille virkelighed, uanset om den udspiller sig på en mark, i en butik, en skole eller på et kontor.

Denne refleksion er bragt i Julemagasinet 24:12 i julen 2019