Glimt fra den store fest
Katrine
Udgivet d. 27-11 2019
Katrine

Glimt fra den store fest

I min familie har vi en helt særlig juletradition. Efter middagen sætter alle på nær min far sig ud i gangen. Alt lys slukkes, og døren ind til stuen lukkes.

Min far går i gang med at tænde juletræets små hvide stearinlys. Imens sidder vi ude i mørket. Men efterhånden som lysene bliver tændt, trænger små lysstråler fra stuen gennem nøglehullet i døren og ud i gangen, hvor de reflekteres op på væggen. De fortæller om den fest, som venter i stuen.

Vores liv her på jorden kan sammenlignes med at sidde i den mørke gang. Ikke alt i dette liv er mørkt. Men der er meget, som er uperfekt, utrygt og mørkt – i verden og i os selv.

Bibelen beskriver Gud som en far, der forbereder den største fest hjemme hos sig selv.

Vi har ikke alle haft en god far, men Gud er en fuldkommen far, som alle gode fædre er en afspejling af.

Han ønsker at tage os fra mørket over i lyset hos ham. Og mens han forbereder festen, har han givet os lysglimt gennem nøglehullet til vores verden.

Det største af de lysglimt er Jesus. Da han var på jorden, viste han i sit væsen, sine ord og handlinger glimt af, hvordan festen bliver hos Gud. Og han viste, hvordan vi kan komme derind.

Det kan vi ved at bede til Jesus og erkende, at vi har brug for hans tilgivelse og kærlighed.

For Jesus er døren mellem den mørke gang og lyset hos Gud. Og hele grunden til, at han blev født som en baby julenat, var hans brændende ønske om at få os med til festen

Denne refleksion er bragt i Julemagasinet 24:12 i julen 2019