Fun facts, den første jul og funky traditioner
Kristoffer
Udgivet d. 30-11 2018
Kristoffer

Fun facts, den første jul og funky traditioner

Vi lever i en tid, hvor man sparer hvor spares kan, og man skærer ned bare for at skære ned. Men der er en gang om året, hvor vi danskere glemmer besparelserne og fråser til ekstremerne. I slutningen af november begynder det ellers mørke land at blive lyst op af flere tusind kilometer lyskæder. Danskerne bruger sammenlagt omkring 120 millioner kroner på julebelysning. I midten af november kan man også som arbejdsløs regne med at få et job som gaveindpakker, da gennemsnitsdanskeren skal have pakket gaver ind for omkring 1.300 kr.

December måned er også måneden, hvor alt hvad der hedder jogging-sko og sumba-bukser, bliver lagt på hylden, da vi køber og konsumerer ca. En mio. glas sild, 500 ton sylte, 30 ton rullepølse, nogle hundrede ton risengrød og drikker en halv liter snaps pr. dansker.

Denne månedlange overdådighedsfest står i rungende kontrast til, hvad julens ubestridte hovedperson oplevede, da han fejrede sin første jul. Jesus blev lagt i en krybbe og ikke i en kingsize-bed. Som Lukas evangeliet fortæller, var der ikke plads i herberget til verdens frelser. Da de vise mænd ankom til Israel, antog de også at verdens frelser, Guds søn, ville blive født i pomp og pragt, så derfor gik de til Kong Herodes for at høre ham ad, hvor Jødernes nyfødte konge var?

Men det er her, det fantastiske ved julen kommer ind i billedet. Jesus kom nemlig ikke her til jorden for at blive hyldet, han kom ikke for at blive ophøjet og sidde på en jordisk trone og regere over os. Nej, han kom for at vise Guds kærlighed til os mennesker, og gennem sin død på korset give alle muligheden for at få et evigt liv på den nye jord sammen med Gud.

Se det er, hvad jeg kalder gode julenyheder, det er værd at fejre, det er værd at samles om og glædes over!

Har din december måned fokus på at slå naboens julebelysning og se, om det er muligt at klemme den 17. æbleskive ned, eller bruger du tid på at tænke på at den 24. december fejrer vi Jesus, din frelsers fødselsdag?

Casting Crowns har lavet en julesang der beskriver Jesu fødsel ind i en verden der ikke har fokus på verdens frelser.

Dagens juletradition - Museleg

Da jeg kommer fra et hjem med så mange traditioner, at jeg kunne fortælle om dem fra nu af og til jul, vil jeg dele denne ene, lille hyggelige leg med jer :)

Museleg, eller Mus, er en leg der i bund og grund har sin oprindelse i en overproduktion af pebernødder(i vores hus kaldet ”mussenødder”). Legen går ud på, at man fordele en 40-60 ”mussenødder” ud på bordet og mens en af personerne ved bordet kigger væk, peger de andre i fællesskab på en ”mussenød” der så er ”Mus”. Herefter gælder det for personen, som har kigget væk, om at finde denne ”Musen” ved at tage en af gangen og derefter spise denne. Hvilket så kan enden med at personen spiser 40-60 ”mussenødder”. Når personen rammer ”Musen”, gælder det om at de andre skal råbe ”MUS” så højt som muligt og derefter går turen videre :)